Početna Showbiz POTVRĐENO: Saša Popović otišao u penziju

POTVRĐENO: Saša Popović otišao u penziju

Direktor i suvlasnik “Grand” produkcije Saša Popović 1. novembra zvanično je postao penzioner.
Saša Popović aprilu je napunio 65 godina, te po zakonu nije bilo prepreka da preda zahtjev Fondu PIO za odlazak u penziju, piše “Kurir”.

Nedavno je stigao odgovor nadležnih da je Popović ispunio sve uslove, međutim on još nema namjeru da se povuče iz posla, te će uprkos tome što je sada zvanično penzioner ostati na čelu “Granda”.

– Ne znam koliko je tačno imao staža, ali znam da je penzionom fondu plaćao doprinose odavno, još prije nego što je osnovao „Grand produkciju“ sa Brenom i Bobom. Pretpostavljam da ima više od 35 godina radnog staža. Ta penzija njemu ne predstavlja nešto posebno u materijalnom smislu, jer je on finansijski obezbjeđen. Dosta je prihodovao od prodaje paketa akcija „Granda“ strancima, a još uveijk zarađuje pozamašne svote novca jer i dalje posjeduje manjinski udio u kompaniji – kaže izvor.

Za sada nije poznato koliku penziju će dobijati Saša, ali se pretpostavlja da će to biti suma koja je veća od prosjeka.

– Po pravilu i zakonu, ljudi koji su radni vijek proveli na vodećim pozicijama primaju penzije od 80.000 do preko 100.000 mjesečno, ali ja ne znam koliko će Saša dobijati. To zavisi od toga koliko je radnog staža skupio, kao i na koji način je prije osnivanja “Granda” uplaćivao doprinose. Ako je tada plaćao paušalan iznos, onda mu je penzija sada znatno manja – dodao je sagovornik.

Iz pres službe “Granda” potvrdili su da se Saša penzionisao, ali da će i dalje biti na dosadašnjim funkcijama.

– Saša Popović je ostvario pravo na svoju zasluženu penziju, ali to ništa neće promijeniti kada je riječ o njegovim poslovnim i kreativnim aktivnostima, budući da ostaje na čelu „Granda“ – piše u saopštenju ove kuće.


.

.

.

.

.

expresstabloid.ba

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime