Početna Zanimljivosti ISPECITE PILETINU U LUBENICI: UKUS ĆE DA VAS ODUŠEVI, TAKVO NEŠTO JOŠ...

ISPECITE PILETINU U LUBENICI: UKUS ĆE DA VAS ODUŠEVI, TAKVO NEŠTO JOŠ NISTE PROBALI

DIJELI

Odrežite dno lubenice kako bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je prikazano u videu ispod, otprilike nešto iznad polovine. Potom kašikom izvadite meso. Očistite pile pa ga začinite solju i biberom pa unutar piletina stavite cijeli limun koji ste prethodno izboli viljuškom i prerezali na pola.

Unutar pileta stavite kašiku sojinog sosa pa sojinim sosom napunite polovinu šolje te premažite pile izvana. Čajnom kašikom mješavine začine pospite pile, stavite ga u lubenicu i poklopite odrezanim dijelom lubenice. Štapićima za ražnjiće učvrstite poklopac lubenice pa je stavite na tepsiju za pečenje.

Sve stavite u rernu zagrijanu na 200°C i pecite dva sata. Nakon dva sata, temperaturu smanjite na 150°C i pecite još tri sata. Kada je gotovo, iz lubenice izvadite piletinu.

(Hayat / Foto: Screenshot)

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime