Početna Zanimljivosti “Možeš li išta uraditi kako treba” – 7 rečenica koje ne uče...

“Možeš li išta uraditi kako treba” – 7 rečenica koje ne uče ničemu već tjeraju partnera

DIJELI

Mnoge žene imaju pogrešan pristup muškarcima kada požele da ga nauče neku lekciju. Muškarci ne vole da im se dira ego a žene nažalost prvo udaraju na to i tako ga tjeraju.

Evo što žene nikada ne bi trebale reći svojim muževima! “Ne poštujem te.” Većina parova koji su dovoljno vremena proveli u braku, shvaćaju da su muškarci skloni želji i potrebi za poštovanjem iznad svih drugih potreba. Poražavajući je udarac kada žena svojem mužu kaže da ga ne poštuje.

Ove riječi će dovesti do povreda na kojima će trebati puno raditi da bi iscijelile. “Zašto to radiš?” Nepoštivanje muža isto tako može biti ako žena uvijek dovodi u pitanje njegove odluke. Muškarcu je potrebno da njegova žena cijeni i vjeruje u njegovo mišljenje i odluke, čak i ako se ponekad pokaže da je u krivu.

To znači da ne bi trebala stalno propitkivati njegovo znanje na način: “Zašto to kažeš?”, ili osporavati njegove odluke pitanjem: “Zašto jednostavno ne staneš i poslušaš savjet?” “Možeš li išta napraviti kako treba?” Muškarac želi da njegova supruga vjeruje u njega i njegove sposobnosti.

Muškarac ne želi čuti: “Možeš li išta napraviti kako treba?”, ili riječi kao što su: “Ti nisi majstor: nazvati ću vodoinstalatera”, ili “Sport nije za tebe.” Muškarac ne želi biti oboren prije što mu je uopće dana prilika. “Rekla sam ti.” Nitko ne želi da ga se podsjeća kad učini nešto krivo, ali ova fraza tome zadaje dodatni udarac.

Osim što pokazuje da je muž u nečemu bio u krivu, također naizgled govori kako je ona u pravu. To je omalovažavajuća i ponižavajuća fraza koja može poslužiti da se žena osjeća bolje o sebi i njezinoj vlastitoj odluci, ali u tom procesu ona umanjuje svog muža. “Moramo razgovarati.” Obično se promatra kao znak da je muž učinio nešto loše ili se dogodilo nešto jako ozbiljno.

To nije najbolji način da započnete ozbiljnu temu. Također može zvučati ponižavajuće. Ako želite razgovarati, možda je bolji način da postavite izjavu u obliku pitanja, kao na primjer: “Možemo li večeras razgovarati o nečemu važnom?“Zaboravi… napraviti ću to sama.” Kada žena ovo kaže mužu, zapravo ga ponižava i čini da se osjeća nesposobnim.

Drugim riječima, ona mu govori: “Ne vjerujem da to možeš napraviti ni blizu kao ja.” “Nikada se nisam trebala udati za tebe.” Kada žena ovo kaže svom mužu, zapravo govori da je on kriv za sve njihove bračne probleme. Da je sve njegova krivnja. “Zašto ne možeš biti poput…?” Kada kažete na primjer: “Zašto ne možeš biti poput svog prijatelja”, ono što uistinu govorite je: “Nisi ono što sam očekivala. Nisi dovoljno dobar kao muž.

pult24

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime