Početna Senzacija INFO Novosti Pogledajte snimak p*edoziranog n*rkomana na Grbavici

Pogledajte snimak p*edoziranog n*rkomana na Grbavici

DIJELI

Mladić hitno prevezen u Zavod za bolesti ovisnosti KS u Nahorevu

– Imamo prijavu građana da se u ulici Zagrebačka do broja 49 na Grbavici nalazi tijelo muškarca. Uputite se na lice mjesta i vidite o čemu se radi – glasila je naredba šefa smjene Treće policijske uprave – Policijske stanice Novo Sarajevo, koja je izdata Arnesu Suljkoviću i Erdinu Bjelici.

Radi se o momcima u crnim uniformama s kojima je ekipa „Dnevnog avaza“ patrolirala u noći s petka na subotu.

Besvjesno stanje

U „marici“ smo požurili na mjesto događaja. Policajac Suljković, koji vozi, pod dodatnim je pritiskom, kiša neumorno pada i cesta je klizava…

U travi pored parkinga zatičemo besvjesnog mlađeg muškarca. Policajci strahuju od najgoreg i prilaze mu s oprezom. Pokušavaju ga dozvati, tresu rukom… U jednom trenutku mladić, uprljan blatom i s travom preko lica, polako diže glavu i p*uje na engleskom.

Kao da se svađa s nekim imaginarnim likom. Policajci ga pridižu. Uslijedile su scene koje lede krv u žilama. Mladiću su se kočile ruke i noge.

Posumnjali su da se p*edozirao nekom d*ogom pa je odmah alarmirana Hitna pomoć. Policajci su ga pitali šta je konzumirao, a on je nepovezano mumljao da je samo pušio t*avu.

Davno deportiran iz Amerike.

– Mislio sam da je stranac. Čujem, čovjek p*uje na engleskom – kaže Suljković.

Narkomani znaju biti agresivni pa Bjelica ulazi u vozilo Hitne pomoći za kojim ide naša ekipa sa Suljkovićem.

– To je standardna procedura u ovakvim situacijama i treba biti dodatno oprezan. Često znaju kod sebe imati igle. Ovaj je zlatan, kakvih ima. Imali smo situaciju da je n*rkoman umislio da ga proganjaju bube. Jedva smo ga odvojili od željezne ograde. Dobiju neku nenormalnu snagu… – raportiraju policajci.

ntervenciju završavamo u Zavodu za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo u Nahorevu, gdje je mladić dobio ljekarsku pomoć.

avaz.ba

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime