Početna Senzacija INFO Novosti P*eminula udovica balkanskog k*vnika Slobodana Miloševića

P*eminula udovica balkanskog k*vnika Slobodana Miloševića

DIJELI

Kako saznajemo, udovica balkanskog k*vnika Mirjana Marković p*eminula je danas, javljaju srbijanski mediji.

Prema saznanjima, p+eminula je oko 15 sati.

Podsjećamo, Mira Marković je u Rusiju stigla 2003. godine i otad živi u Moskvi, a iako nikada nije zvanično potvrđeno, mediji su objavili da je krajem 2007. dobila i politički azil. Tokom prethodnih godina sporadično se pojavljivala u srbijanskim medijima.

U Sočiju se, kako srbijanski mediji saznaju, nalazi i njen sin Marko Milošević., supruga ratnog zločinca Slobodana Miloševića, liječila se u Sočiju.

Kako su pisali srbijanski mediji, ona je bila lošeg zdravstvenog stanja te su je ljekari priključili na aparate.

Posljednjih godina imala je nekoliko operacija.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu z*tvora zbog zloupotrebe službenog položaja, podjele državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao.

Srbija je 2005. godine raspisala potjernicu za Mirom Marković koja je još na snazi. Ona je u Rusiji uživala status političke izbjeglice i zbog toga tamo nije mogla biti uhapšena po potjernici srbijanskog Interpola.

Mira Marković je u Rusiju stigla 2003. godine i otad živi u Moskvi, a iako nikada nije zvanično potvrđeno, mediji su objavili da je krajem 2007. dobila i politički azil. Tokom prethodnih godina sporadično se pojavljivala u srbijanskim medijima.

U Sočiju se, kako srbijanski mediji saznaju, nalazi i njen sin Marko Milošević.

avaz.ba

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime