Početna Moda Nakon saradnje s MAC kozmetikom: Alen potpisao ugovor s američkom kompanijom AZEREDO...

Nakon saradnje s MAC kozmetikom: Alen potpisao ugovor s američkom kompanijom AZEREDO COSMETICS!

DIJELI

Popularni trendseter i odnedavno influenser Alen Albinović, ovih dana ima razloga za slavlje jer njegova popularnost na društvenoj mreži Instagram raste iz dana u dan. Naime, nakon uspješne saradnje s čuvenim brendom kozmetike MAC čije zastupništvo za Bosnu i Hercegovinu drži kompanija Orbico Beauty, Alenu je američka kompanija AZEREDO COSMETICS ponudila marketinški ugovor za sezonu proljeće/ljeto. Naime, pomenuta kompanija sa sjedištem u New York-u na čelu s direktoricom Amandom Azeredo i marketing timom, odlučila je baš ponuditi ugovor Albinoviću koji im je poseban kao ličnost. Ugovor je Alen potpisao jučer na obostrano zadovoljstvo.

Azeredo Cosmetics, lider je u prodaji umjetnih trepavica na američkom tržištu, a sada želi da osvoji i europsko tržište. Direktorica kompanije AZEREDO COSMETICS, Amanda Azeredo, oduševljena je sklopljenom saradnjom koja će trajati do 15. juna ove godine, a onda će se produžiti za još pola godine ukoliko se ispoštuju stavke ugovora po kojoj će Alen mjesečno dobivati po 1.000 američkih dolara za marketing i promociju.

– Alen je izuzetno zanimljiva ličnost za nas. Pomno smo proučili njegovu karijeru i shvatili da se radi o genijalcu kada je šou biznis u pitanju. Nakon što smo vidjeli da reklamira MAC u vašoj zemlji, odlučili smo mu ponuditi ugovor s našim brendom s ciljem osvajanja tamošnjeg tržišta. On je odmah pristao, što nam je čast., izjavila je Amanda Azeredo.

Alen Albinović, bio je ranije glavni i odgovorni urednik našeg portala, zatim i modni policajac s autorskom rubrikom na našem portalu. Tokom trinaestogodišnje karijere, doživio je mnogo uspona i padova, ali ga to nije zaustavilo da bude još uspješniji. U roku je diplomirao žurnalistiku na Odsjeku komunikologije, a zatim u roku i magistrirao politologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu na temu “Dekadencija ljudskosti u novom milenijumu-Studija slučaja: Migrantska kriza”. Trenutno živi u Kraljevini Danskoj, te je zaposlen u svojstvu novinara-dopisnika Avazovog magazina EXPRESS. Nedavno je pokrenuo i vlog na svom You Tube kanalu gdje ga za sada prati oko 6.000 ljudi, na Twitteru gotovo 15.000, na Instagramu oko 21.000, a na Facebooku 10.000 ljudi. Alen je dokazao da se rad i trud uvijek moraju isplatiti.

.

DIJELI

1 KOMENTAR

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime