Početna Senzacija INFO Novosti Poznato više detalja iz privatnog života te*oriste, evo ko je on ustvari…

Poznato više detalja iz privatnog života te*oriste, evo ko je on ustvari…

DIJELI

Ja sam samo običan bijelac, imam 28 godina. Rođen sam u Australiji, u radničkoj klasi, u porodici s malim primanjima, rekao je Tarrant koji je u*io 49 osoba u gradu Christchurch.

Brenton Tarrant, koji je počinio te*oristički napad na Novom Zelandu u džamiji, a u kojoj je stradalo 49 ljudi, a skoro 50 ih je povrijeđeno, ranije je objavio na internetu i manifesto 37 stranica, objavljujući svoje namjere.

U njemu navodi da se radi o “te*orističkom napadu”.

U manifestu piše da je planirao napad dvije godine te da je putovao u Christchurch kako bi trenirao prije nego što je odlučio da mu ovaj grad bude meta.

Tarrant navodi da njegova politička inspiracija dolazi od američkog konzervativnog komentatora Candace Owensa, koji je pristalica aktuelnog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i često kritizira pokret Black Lives Matter.

Tarrant je, također, sebe opisao kao fa*istu i pristalicu Oswalda Mosleyja, britanskog političara koji je postao lider Britanske unije fa*ista tokom 30-ih godina prošlog stoljeća.

-Ja sam samo običan bijelac, imam 28 godina. Rođen sam u Australiji, u radničkoj klasi, u porodici s malim primanjima. Roditelji su mi škotskog, irskog i engleskog porijekla. Imao sam obično djetinjstvo, bez velikih problema. Malo me interesiralo obrazovanje tokom školovanja, jedva sam dobio prolazne ocjene. Nisam išao na univerzitet, jer nisam imao interesa za ono što se nudilo. Radio sam kratko vrijeme prije nego što sam nešto investirao u Bitconnect, onda sam koristio taj novac da putujem… Ja sam samo obični bijelac, iz obične porodice, koji se odlučio zauzeti kako bi osigurao budućnost za svoje ljude, rekao je Tarrant.

. . . . . . . . . . .armijarbih.com

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime