Početna Senzacija INFO Novosti NEVJEROVATNA SCENA NA ULASKU UBICE U DŽAMIJU: ‘TO JE PRAVO LICE ISLAMA!’

NEVJEROVATNA SCENA NA ULASKU UBICE U DŽAMIJU: ‘TO JE PRAVO LICE ISLAMA!’

DIJELI

Ubije*i musliman koji je pozdravio i oslovio sa “brate” teroristu tokom njegovog krvavog pira u džamiji Al Noor, u novozelandskom gradiću Christchurchu, proglašen je junakom zato što je u ključnom času “pokazao ljubaznost koja je islam”.

Australijanac, koji se na društvenim mrežama predstavlja kao Brenton Tarran, izvršio je u petak napade na dvije džamije prilikom kojih je ub*o 49 ljudi. Među njima bio je i jedan muškarac koji je teroristu, iako je bio naoružan sa pumparicom, pozdravio sa “zdravo brate”.

Na snimku ubilačk*g pohoda koji je Tarran prenosio uživo zabilježen je zaista nevjerovatan momenat. Umjesto da bježi i na taj način spasi život, za sad nepoznati muškarac, pokazao je nesvakidašnju hrabrost suočivši se sa teroristom i pokazavši mu “islamsku ljubaznost i saosjećanje”, prenosi N1.

Mnogi korisnici društvenih mreža reagovali su na ovu scenu zaključivši kako je to “pravo lice islama”.

Jedan muškarac pod imenom Farrukh napisao je: “Koliko muslimani moraju dati života kako bi dokazali da njihov vjera nije nasilnička”.

– Ljubav u lice mržnje. Allahu, pomozi nam – dodao je drugi, pod imenom Yasin.

Podsjećamo, Tarran (28) danas je prvo izvršio napad na džamiju Al Noor, a zatim je nastavio sa pokoljom u drugoj džamiji. Ub*o je prema posljednjim podacima 49 osoba i sve je zabilježio na 17-minutnom videu.

(Hayat/Foto: Arhiv)

DIJELI

4 KOMENTARI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime