Početna Intervju INTERVJU! Samir Alebić prvi put o razlozima zbog kojih je u Zvezdama...

INTERVJU! Samir Alebić prvi put o razlozima zbog kojih je u Zvezdama Granda, Karleuši, Viki, ali i o druženju sa Donnom Ares!

Još uvijek se u Bosni i Hercegovini prepričavaju hvalospjevi koje je dobio Samir Alebić iz Konjica u subotu u drugom krugu takmičenja “Zvezda Granda”, kada je sa svih šest DA prošao direktno u treći krug. Jasno mu je da komentar Jelene Karleuše “da je najkompletniji kandidat ovog takmičenja” znači da je potencijalni pobjednik ovogodišnje sezone, pa je po prvi put otvorio dušu i u razgovoru za Senzaciju ispričao šta ako pobjedi, kad je promijenio mišljenje o srbijanskom takmičenju, ali i o svom druženju sa Donnom Ares koja mu je napravila njegovu prvu pjesmu, a jednu njenu rečenicu posebno pamti.

Senzacija.ba: Kad i zašto si odlučio da se prijaviš na srbijansko takmičenje Zvezde Granda?

Odlučio sam se čim sam vidio da je audicija u Sarajevu. Prijavio sam se zato što želim da napredujem da dođem do tog velikog finala pa onda i do pobjede. Živim muziku, to je moj san, a ovo je put do mog životnog sna.

 

Senzacija.ba: Koga si priželjivao za mentora?

Nije mi bilo važno ko će mi biti mentor jer su svi veliki profesionalci u muzici, svako na svoj način. Bilo mi je važno samo da mi neko skrene pažnju na nedostatke i ono što trebam da popravim. Presretan sam što je to Viki Miljković.

Senzacija.ba: Čijih si se komentara najviše plašio ili još uvijek plašiš?
Pa nemam strah od komentara. Smatram da ne mogu imati toliko lošu izvedbu da bi se plašio bilo čijih komentara.

 

Senzacija.ba: Prije dvije godine otprilike zagovarao si isključivo bh. takmičenja, čak si javno to napisao na svom Facebook profilu, šta je uticalo na to da promijeniš svoj stav?
Zagovarao sam kao i većina drugih, sve dok nisam shvatio da mi to nije dovoljno. Htio sam ići stepenicu više.

Senzacija.ba: Dobio si kompliment od Jelene Karleuše “da si najkompletniji učesnik ove sezone u takmičenju”, da li svjestan tih riječi, to znači da si potencijalni ovogodišnji pobjednik?
Prije svega želim da se zahvalim Jeleni Karleuši na takvom komentaru. Pa naravno da znači i svjestan sam da sada ovih 6 glasova koje sam dobio moram da opravdam u 3. krugu. Uradit ću sve da dođem do finala pa i da pobjedim jer smatram da sam kompletan pjevač gdje pored jako dobrih vokalnih sposobnosti imam i emociju koja je možda moj najveći adut kao i pokreti na sceni, a Boga mi i ljepota (smijeh op.a). Kako sam samo skroman.

Senzacija.ba: Šta dalje, ako pobjediš?
Uh teško pitanje. Ne znam stvarno.Da budem iskren, baš sam razmišljao o tome, ono šta bi bilo kad bi se to desilo. Vjerujte da bi sigurno tu pobjedu iskoristio na najbolji mogući način u mojoj tamo nekoj budućoj muzičkoj karijeri.

 

Senzacija.ba: Učestvovao si u dva Hayatova takmičenja, koja je razlika ZMBT i Zvezda Granda?
Razlika je u tome što je ZMBT u Sarajevu, a Zvezde Granda u Beogradu. Razlika je u popularnosti show programa. Nikoga ne podcjenjujem, ali svi znamo i to je očigledno da su Zvezde Granda najgledaniji i najpopularniji show program na Balkanu.

Senzacija.ba: Pobijedio si u takmičenju “Dio tima” u kojem si dobio pjesmu Donne Ares sa kojom si tad imao priliku da sarađuješ. U kakvom sjećanju ti je ona ostala, kako ti je izgledala i postoji li neka rečenica koje se sjetiš kad se spomene Donna?
Ponosan sam na svoju prvu pjesmu kao i na saradnju sa Donnom Ares. Bila je zaista neko koga sam mogao slušati satima i danima. Bila je posebna na svaki mogući način. Toliko je savjeta prošlo u našoj konverzaciji tada upućenih meni od stranje nje i Džavida. Pamtim jednu rečenicu koju mi je rekla: “Iskoristi sve svoje adute i na osnovu njih dođi do onoga što želis u životu”, u ovom slučaju u muzici.Jedno veliko joj hvala na svemu što je uradila za mene i za muzičku scenu. Njene pjesme ostaju i pjevat će ih generacije i generacije. Donna volim te.

Senzacija.ba: Imaš li neku poruku za naše čitatelje?
Čitajte portal Senzacija.ba i saznajte senzacionalne vijesti. Veliki pozdrav za sve čitaoce portala senzacija.ba

.

.

.

.

.

.

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime