Početna Senzacija INFO Novosti Nema zime u BiH: Kiša, olujni vjetar i temperature do 16 stepeni

Nema zime u BiH: Kiša, olujni vjetar i temperature do 16 stepeni

DIJELI

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 932 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Sokolac i Srebrenica 6, Ivan-sedlo 7, Livno 8, Gradačac 10, Bugojno, Doboj, Grude i Sarajevo 11, Bijeljina, Brčko, Široki Brijeg, Trebinje i Tuzla 12, Jajce 13, Mostar 14, Bihać, Neum i Prijedor 15, Banja Luka i Sanski Most 16 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 932 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U BiH danas će biti oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana kiša se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Intenzivnije padavine na sjeveru i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u dijelu Hercegovine lokalno do 80 litara. Slabije padavine na području centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 16 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA/dg)

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime