Početna Intervju ZERINA SUYABATMAZ: Uspjeh je kad mogu leći u krevet znajući da nikom...

ZERINA SUYABATMAZ: Uspjeh je kad mogu leći u krevet znajući da nikom nisam učinila ništa na žao, a znati da sam si osigurala sutrašnji ručak

DIJELI

Zerina Šemsović Suyabatmaz, lijepa, mlada Sarajka koja već duži niz godina piše vlastiti blog, za sebe kaže da je dijete proljeća s obzirom da je rođena u maju i svoju ljubav prema proljeću često izražava kroz svoje cvijetne outfite. Neugodno joj je da komentariše sebe, ali je zato o svom vjenčanju sa Turčinom, sa kojim je nekoliko godina bila u vezi, otrkila ono što je ostalo neotkriveno. Iako ne voli, kako kaže, da govori o sebi kao ličnosti, izvukli smo neke zanimljive odgovore kroz koje ćete moći sklopiti skliku o njenom karakteru, odgoju, razmišljanju…

Kako biste sebe opisali kao ličnost?

“Iskreno, mislim da nisam kompetentna komentarisati samu sebe. Kao i sve druge osobe, tako i ja imam mane i vrline, dobre i loše dane. Realna sam sama prema sebi, volim sama sebi ukazivati na greške i njime mi problem o vlastitim greškama javno govoriti, smatram da je to nešto s čim se mogu pohvatili”. 

Kako izgleda dan jedne blogerice?

“Mailovi, mailovi i opet mailovi. Mnogo mailova. Šalu na stranu, kao i dan svakog prosječnog zaposlenog čovjeka. Buđenje, kafa, doručak, spremanje materijala za naredni dan, edit snimljenog materijala (zavisno da li je snimak ili video, kada je video u pitanju, spremanje takvog materijala traje danima), sastanci i slično… U biti sve je isto kao u “normalnom 08.00-16.00h” poslu, samo što ja i poslije 16h moram biti dostupna i aktivna svojim i za svoje klijente”.

Šta stavljate na prvo mjesto u životu?

“Porodicu i zauvijek porodicu”.

Šta po Vama znači uspjeti u životu?

“Leći u krevet znajući da nikom nisam učinila ništa na žao, a znati da sam si osigurala sutrašnji ručak svojim radom”.

Otkrijte nam svoj hobi?

“Obzirom da sam hobi, koji je zaista bio hobi pretvorila u posao, sada mi veoma malo vremena ostaje za stvarne, van poslovne aktivnosti. Volim čitati, te one momente koje posvetim sama sebi provodim uz dobru knjigu, kvalitetan čaj i mirisnu svijeću… Takvi trenuci mi najviše prijaju. Eto, možda se u hobi može svrstati skupljanje raznik čajeva”.

Da li nam možete ispričati nešto više o svom vjenčanju?

Mislim da jedino što se nije reklo do sada jeste da je moja mama šila vjenčanicu, koju sam ja zamislila i nekako bez crteža joj objasnila šta želim. Haljina je bila savršena, kao i cijela ceremonija. Nisam željela ništa standardno, pastelno i nježno kao na svim vjenčanjima sa pinteresta koje viđamo uvijek, te mi je inspiracija za temu vjenčanja uvijek bio veliki Jay Gatsby, glamur dvadesetih godina, perje  (čak je i torta bila sa paunom i bijelo-zlatnim jestivim perjem), biseri, šljokice i naš omiljeni film. Gosti su do posljednjeg ispoštovali dress code koji je bio #allblackeverything. S obzirom da mi je suprug Turčin, često me pitaju po čijim je običajima bilo vjenčanje, odgovor je uvijek po našim, mojim i njegovim, i bilo je, što je meni najvažnije, slavlje za pamćenje jer kad ste toliko godina zajedno, samo se želite proveseliti sa ljudima koje volite i koji vole vas. Vjenčanje je bilo intimno, sa najbližom rodbinom, prijateljima i dragim ljudima u hotelu Hills u Sarajevu, za koji imam samo riječi hvale. Ovaj hotel toplo preporučujem svakoj mladenki koja želi opuštenu atmosferu i profesionalan tim koji će joj izaći u susret u svakom momentu”.

Da li ste uspjeli riješiti problem sa prebacivanjem prezimena u papirima o kojem ste nedavno govorili na svom Instagram profilu?

“Riješila jesam, većinu, za sada, ostalo je samo čekanje da dokumenti budu gotovi. Državne institucije kod nas su samo malo više neorganizovane i to je sve, inače smo super”.

Hava Veladžić

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime