Početna Sport Žestoke reakcije na boksački meč godine: ‘Za to moraš biti bolestan čovjek’

Žestoke reakcije na boksački meč godine: ‘Za to moraš biti bolestan čovjek’

DIJELI

SPEKTAKULARNA BORBA PODIGLA OGROMNU PRAŠINU

– Suci su spriječili jedan od najvećih povrataka u povijesti sporta. Moraš biti bolestan čovjek da to napraviš. Došli smo se ovdje boriti i zlo mi je od svega – rekao je Furyjev trener

Teškaški prvak Deontay Wilder zadržao je svoj WBC-ov pojas nakon sinoćnje spektakularne borbe s Tysonom Furyjem u Los Angelesu. Fury je bio blizu povratka na vrh, ali su suci podijeljenom odlukom presudili da je meč završio neriješeno – piše Vecernji.ba.

Kanadski sudac Robert Tapper bio je za Furyja (114:110), Britanac Phil Edwards odlučio se za neriješen ishod (113:113), dok je Amerikanac meksičkog podrijetla Alejandro Rochin dao prednost Wilderu (115:111).

A nakon meča oglasili su se brojni ljudi iz svijeta boksa koji nisu zadovoljni takvim ishodom jer smatraju da je Rochin donio pogrešnu odluku.

– Ovo je smiješno. Alejandro Rochin više ne bi smio raditi taj posao. Ne znam zbog čega je donio ovu odluku – rekao je bivši boksač, a danas komentator Paulie Malignaggi.

S njim se slaže i legendarni boksač Lennox Lewis.

– Trebamo dobre suce, ovi su bili očajni – rekao je Lewis.

A Furyjev trener Ben Davison bio je još oštriji.

– Suci su spriječili jedan od najvećih povrataka u povijesti sporta. Moraš biti bolestan čovjek da to napraviš. Došli smo se ovdje boriti i zlo mi je od svega – rekao je.

Oglasio se i poznati promotor Frank Warren.

– Završilo je neriješeno, ali svima je jasno da je Fury dobio ovaj meč – rekao je Warren.

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime