Početna Senzacija INFO Novosti SNIJEG POLAHKO PREKRIVA BH. PLANINE: Bijeli pokrivač na Vlašiću, Bjelašnici i Jahorini...

SNIJEG POLAHKO PREKRIVA BH. PLANINE: Bijeli pokrivač na Vlašiću, Bjelašnici i Jahorini foto (VIDEO)

DIJELI

Slika je ljepša, idilična kazali bi, kada je noć “ogrnula” ovu bh. ljepoticu

Dok stižu vijesti o zimskim padavinama u susjednoj Hrvatskoj, gdje gust snijeg pada na Biokovu, prve pahulje, polako ali sigurno, u bijelo boje vlašićke obronke.

Snijeg je tamo počeo padati kasno popodne, u sami sumrak. Slika je ljepša, idilična kazali bi, kada je noć “ogrnula” ovu bh. ljepoticu.

Fotografije i video nam je poslala Rukajja Topalović, službenica sa recepcije hotela “Pahuljica”, koja dodaje i da je na Vlašiću prilično hladno. Što bi moglo značiti da bi se ovaj snijeg mogao i zadržati, te tako ukrasiti srednjobosansku planinu. Iako je, prema njenim riječima, ovaj hotel i trenutno pun gostiju, ona nam je potvrdila da se prvi ozbiljniji val “pravih” zimskih turista očekuje iza 20. decembra, praktično uz već tradicionalnu manifestaciju “Šankanje”.

Snijeg je pao i na našoj olimpijskoj ljepotici Jahorini. Fotografije nam je poslao Miljan Mijatović, recepcioner u hotelu “Vučko”. Veći priliv gostiju u ovom hotelu, kako nam je kazao, očekuju do kraja ovog mjeseca, a zimska sezona na Jahorini počinje sredinom decembra.

Na sarajevskoj ljepotici Bjelašnici, snijeg je počeo padati u kasnim popodnevnim satima. Kako nam je kazala Armina Čavčić, recepcionerka hotela “Han” na olimpijskoj ljepotici visina sniježnog pokrivača je oko 3-4 centimetra.

avaz.ba

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime