Početna Showbiz OGLASIO SE FRONTMEN BENDA “LETU ŠTUKE” O OTKAZU AMARU ČEŠLJARU! Evo šta...

OGLASIO SE FRONTMEN BENDA “LETU ŠTUKE” O OTKAZU AMARU ČEŠLJARU! Evo šta sad, poslije svega, kaže je li ostao pri svom stavu…

DIJELI

Javnosti je poznato da je Amar  Češljar, bubnjar legendarnog sarajevskog pjevača Dine Merlina, izjavio kako bi najradje “poslao tenk” na Hrvate koji su u Mostaru protestovali protiv Željka Komšića, izabranog  za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Također,  poznato je da se Merlin istoga dana oglasio, uputio izvinjenje u ime kolege sa kojim surađuje, te prekinuo saradnju sa Češljarom.

Dino Šaran, vokal sarajevskog benda Letu Štuke osnovanog davne 1986. godine u interviju za N1 prokomentarisao je situaciju u kojoj se nalazi Amar Češljar, te rekao: “Iz razloga što je on javna ličnost, bilo kakav poziv na tenkove i na bilo kakav sukob, ne želim. Ne želim, jer ko bi poslao te tenkove. Znamo da se sanduk municije ne može prenijeti iz kasarne u kasarnu bez odobrenja NATO-a, ko bi od nas slao te tenkove, i na koga? Amar je javna ličnost i ne može to izjavljivati, isto kao što ne mogu tako nešto ni ja izjavljivati”.

U toku daljeg razgovora za Šaran je dodao: “Ostajem pri svom stavu. Amar jeste proletio kroz crveno. On nije rekao ništa što se ne govori svakodnevno na društvenim mrežama i po kafanama. Ja mislim da njegov stav nije bio nacjonalistički, on je imao skroz drugu namjeru i ja mu vjerujem. Ali jednostavno kao javna ličnost, niko od nas, javnih ličnosti ne smije pozivati na bilo kakvo oružje, nikada”.

Hava Veladžić

Ispod pogledajte izjave nekih muzičara i pjevača koji su stali uz Češljara u ovom, za njega, teškom momentu…

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime