Početna Intervju MELIHA NALBANTIĆ: Nema obećane zemlje, ovo je naša jedina domovina

MELIHA NALBANTIĆ: Nema obećane zemlje, ovo je naša jedina domovina

DIJELI

Ekipa portala Senzacija.ba razgovarala je sa članicom Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Melihom Nalbantić, kandidatkinjom za Skupštinu Kantona Sarajevo koju svojim glasom možete podržati pod rednim brojem 33. U toku našeg razgovora sa Melihom otkirla nam je razlog svoj političkog angažmana, prednosti NBL-a u odnosu na druge političke partije i stranke, te neke od njihovih planova za predstojeći četverogodišnji period.

Zašto ste se odlučili angažovati u politici?
Dugo sam razmišljala i htjela sam dati svoj doprinos našoj domovini, shvatila sam da je sad pravo vrijeme da se nešto učini, jer upravo ovo vrijeme može da bude prekratnica, kako za mlade tako i za ostale građane naše domovine.

Šta NBL nudi građanima u odnosu na druge političke stranke?
Tim NBL-a čine sposobni ljudi, puni volje da rade i pomognu napretku naše domovine. Spremni smo našoj omladini podići nadu u bolje sutra i založiti se za nova radna mjesta i zaposlenje mladih. Na posebno mjesto stavljamo ravnopravnost svih naroda, brigu za socijalno ugrožene, te brigu za šehidske porodice i jetime. U ovoj stranci, u timu Ibrahima Hadžibajrića kao predsjednika stranke i nosioca liste za Skupštinu Kantona Sarajevo vidim nešto novo, veliku nesebičnost i podršku građanima, bez nesebičnosti, ljubomore i bez ponižavanja bilo koga.

Šta planirate uraditi u narednom četverogodišnjem periodu da se poboljša status mladi u našoj domovini?
Iskorak, oaza mira i radna mjesta ključne su riječi. Zadržati omladinu, nema obećane zemlje, ovo je naša jedina domovina.
Hava Veladžić

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime