Početna Senzacija INFO Novosti Pogledajte haos na blokiranim bh. cestama: Vozači tek nakon ‘pretresa’ pustili vozilo...

Pogledajte haos na blokiranim bh. cestama: Vozači tek nakon ‘pretresa’ pustili vozilo Hitne pomoći da prođe…

DIJELI

Građani koji podržavaju proteste kažu da se ovakve situacije ne bi smjele dešavati, te da bi sanitetska i vatrogasna vozila trebala imati slobodan prolaz, bez zadržavanja i pregledanja kako nečiji život ne bi bio ugrožen

Protesti vozača protiv visokih cijena goriva u BiH dali su priliku pojedincima da se osile i počnu da glume vlast u državi.

Naime, na društvenim mrežama objavljen je snimak blokade saobraćaja u nedjelju na Prijedorskoj petlji, na kojem se vidi kako je vozilo Hitne pomoći jedva uspjelo proći.

Kako je vidljivo na snimku vozilo Hitne pomoći se pokušavalo probiti, a dva bahata vozača su prišla šoferu i najvjerovatnije od njega tražili da im dokaže da vozi pacijenta, prenosi Prijedor24.

Nakon što su se “uvjerili” da se u vozilu nalazi pacijent vozači su se sklonili kako bi vozilo nastavilo prema Banjaluci.

Ovo je izazvalo bijes i nezadovoljstvo građana, i pitaju se ko tim bahatim “vozačima” daje pravo da pretresaju vozilo Hitne pomoći.

Građani koji podržavaju proteste kažu da se ovakve situacije ne bi smjele dešavati, te da bi sanitetska i vatrogasna vozila trebala imati slobodan prolaz, bez zadržavanja i pregledanja kako nečiji život ne bi bio ugrožen.

U više banjalučkih naselja već dva dana održava se blokada saobraćaja u znak protesta zbog poskupljenja goriva.

Protest protiv poskupljenja goriva

Protest protiv poskupljenja goriva u Banja Luci#prijedor24

Posted by Prijedor24.com on Nedjelja, 10. juni 2018.

depo.ba

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime