Početna Senzacija INFO Novosti U ORGANIZACIJI TANZELARIJE SUTRA POČINJE III INTERNACIONALNO TAKMIČENJE IZ KLASIČNOG BALETA

U ORGANIZACIJI TANZELARIJE SUTRA POČINJE III INTERNACIONALNO TAKMIČENJE IZ KLASIČNOG BALETA

DIJELI

U organizaciji udruženja Tanzelarija – organizacije za promociju savremenog plesa, održava se III internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletske škole kao i baletska studija u periodu od 21. do 23. maja 2018 godine. Cilj takmičenja je okupiti mlade ljude na jednom mjestu koji posjeduju takmičarski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznastva i družiti se.

Članovi žirija su eminentne osobe iz struke i uvijek u drugom sastavu .Ove godine su to Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija). Djeca i mladi ove godine dolaze iz cijele regije, a takmičit će se u više katagorija.

Takmičenje se održava u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, gdje će se ujedno održati i Gala večer 23.05 u 19.30h.U okviru takmičenja, organizuje se Master class (radionice iz klasičnog baleta i savremenog plesa) u JU Osnovna muzička i baletska škola” Novo Sarajevo”, i to ne samo za takmičare, nego i za svu djecu koja iskazuju želju za edukacijom.


Radionice će voditi Lidija Rakočević (klasični balet) i Vladimir Čubrilo (savremeni ples), oboje iz Srbije. Svi učesnici takmičenja dobit će certifikate sa osvojenim mjestom i bodovima, a po prvi put Tanzelarija je obezbijedila stipendije za takmičare sa najvećim brojem bodova.

Jedna stipendija – Ljetna baletna škola Zagreb 2018
Dvije stipendije – Ljetni plesni kamp Vranje 2018
Pet stipendija za učešće na IV Hellas Youth Ballet Competition 2019 Grčka

Tanzelarija se kao i predhodnih godina pobrinula za smještaj svih svih takmičara i njihovih pedagoga, što nije slučaj na drugim takmičenjima. Ulaz na takmičenje i Gala večer je besplatan.

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime