Početna Senzacija INFO DOK JE NAPUŠTAO BOSNU, PJEVAČ DOŽIVIO NEPRIJATNOST: Gdje logika prestaje, počinje BiH…...

DOK JE NAPUŠTAO BOSNU, PJEVAČ DOŽIVIO NEPRIJATNOST: Gdje logika prestaje, počinje BiH… Fakat sam zbunjen i zabrinut

DIJELI

Ovaj pjevač poznat je po svojoj skromnosti, nikako po konfliktima, zato je među mnogim poštovaocima društvenih mreža njegov nedavni post izazvao buru komentara.

Kenan Tucić od avgusta prošle godine sve češće iz Švedske u kojoj živi od 2015. godine dolazi u BiH. Na muzičku scenu vratio se sa pjesmom ‘Ti dobro znaš’, za koju je snimio spot u Geteborgu. Čim je ispromovisao ovu numeru, Kenan je na tržište izbacio djelo Amila Loje ‘Ne ruši mostove’, zbog koje je početkom marta boravio u svojoj domovini. Sve je išlo po planu, dok nije došlo vrijeme za povratak u Švedsku.
Na tuzlanskom aerodromu doživio je neprijatnost, a o čemu se radi, objasnio je na svom Facebook profilu.

Prenosimo njegov status u cjelosti:

„Dakle… Razmišljam da li da napišem nešto ili ne, ali ne mogu da ne napišem. Imam moralnu dužnost prema kolegama muzikantima.
Ovako: otputovao za BiH i kao savjestan čovjek kažem da imam svoj mikrofon i želim da prijavim da ga unosim u Bosnu i da ga vraćam sa sobom 13. Čovjek na moj zahtjev pravi “privremeni uvoz” jer neću da me gnjave na izlazu. Uvodi uredno u protokol i sve se završava kako treba. Po povratku pokazujem papir cariniku za razduženje istog papira. Gleda mene carinik i kaže “Vi nemate pravo na privremeni uvoz. To važi samo za strane državljane.” I kažem ja njemu ok i šta sad, kaže gospodin:“Morate platiti carinu i izvaditi atak karnet.” I onda se nadovezuje “kako si ti ovo iznio iz države uopšte?” Pa rekoh “tako sto sam ga kupio gore slučajno živim radim i sve ostalo gore a državljanstvo mi u procesu” i da skratim nakon kratke prepirke razduze mikrofon i puste me!!! Dakle šta čovjek da radi tamo gdje logika prestaje pocinje BiH gdje jedan kolega napravi papir a drugi kaže da to nije smio. Fakat sam zbunjen….. 🤔 🤔 🤔i zabrinut.
P.S. Radnja se dešava na aerodromu Dubrave Tuzla!!!”

 

 

Senzacija.ba

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime