Početna Zanimljivosti Njegovo ime je Rolex: Ovo je 15 najskupljih modela ikad

Njegovo ime je Rolex: Ovo je 15 najskupljih modela ikad

DIJELI

Cijene nekih od veoma poželjnih modela ovog genijalnog časovničarskog brenda često nas ostave bez teksta

Rolex satovi, na svjetskom nivou predstavljaju statusni simbol i jedan od najprepoznatljivijih brendova. Ne samo da je cijenjen kod svjetske elite, već i kod planinara i ronioca kojima je potreban pouzdan i trajan model sata.

Cijene nekih od veoma poželjnih modela ovog genijalnog časovničarskog brenda često nas ostave bez teksta. Na primer, u oktobru, Paul Newman Rolex Daytona model je aukcijski prodat po cijeni od 17.752.500 dolara. Sigurni smo da će ovaj časovnik dobiti vrijednu konkurenciju, verovatno od istog ovog brenda.

Pa, šta Rolex časovnike čini toliko posebnim? Evo nekoliko mogućih razloga. Njihov 904L čelik je toliko poznat i predivan, zato što je to zapravo skuplja verzija ovog metala, koja se veoma teško proizvodi. Rolex kompanija ima svoju laboratoriju gde vrhunski tehničari posvećeno rade na evoluciji i poboljšanjima njihovih mehanizama. Bukvalno sve, od dijelova mehanizma, pa do narukvica se ručno proizvodi, ali tek nakon što svaki dio prođe seriju opsežnih i temeljnih testova. Čak je i zlato koje oni koriste njihovo, i proizvodi se u okviru njihove laboratorije.

Zarade ovog brenda su toliko tajne, da čak ni glavne državne agencije nemaju bilo kakve informacije o njima. Oni imaju najbolju tehnologiju koja je poznata u časovničarskom svijetu, a količina pažnje detaljima koja je potrebna za izradu samo jednog ovog modela je neverovatna.

Oni imaju svoje gemologe koji pregledaju svaki delić časovnika. Apsolutno sve rade sami. U skladu sa našom (ali i globalnom) fascinacijom ovim predivnim časovnicima kroz sve njihove epohe.

depo.ba

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime