NAKON BROJNIH PRIJAVA DA SU PREVARANTI, OGLASILA SE I PORODICA DŽIMUGOVIĆ

By: Mirza Vranj
prije 6 mjeseci
0
  Novosti

U svom desetogodišnjem radu i emitovanju, emisija ISPUNI MI ŽELJU, zajedno sa dobrim ljudima, na sve moguće načine nastoji da pomogne ugroženoj kategoriji stanovništva.

Stvarne priče, teške životne priče, koje sami akteri podijele sa milionskim auditorijumom, iz četvrtka u četvrtak dodirnu naša srca. Tako je bilo i u četvrtak, nakon emitovanja priče o porodici koja je ostala bez ičega, u kojoj dječak od nekoliko mjeseci, spava na slami a u svoj toj neimaštini, otac ga mota u potkošulje, jer pelena nema.

Naime, nakon emitovanja ove teške priče, ekipa emisije ISPUNI MI ŽELJU je zaprimila na desetine poruka šokiranih gledatelja, koji tvrde da je porodica Džimugović, zapravo prevarantska porodica, te da se ovim bave već neko vrijeme.

Naime, kako navode naši gledatelji, porodica Džimugović su prevaranti i žive vrlo lagodno, te koriste dobre ljude i svoje dijete u ovoj prevari a ova saznanja su dobili nakon pregleda fotografija na njihovom Facebook profilu.  

Redakcija emisije ISPUNI MI ŽELJU je odmah kontaktirala Petra Džimugovića. Petar nam se nije javio na telefon, jer mu je pozlilo i ne osjeća se dobro, kako se kasnije ispostavilo zbog svih zlih komentara koje je dobio na Facebooku, ali se na telefon javila supruga Alisa, te na ovaj upit dala sljedeće objašnjenje:

- Mi živimo na privatnom ranču u Skakavi u Brčkom. Vlasnik tog ranča je Kruno Malbašić koji živi u Švicarskoj. Kruno nama daje oko 100 eura mjesečno da oržavamo taj ranč. Mi na ranču kupujemo hranu za stoku za te pare i brinemo se o živini. Mi nemamo ništa svoje, sve je ovo tuđe, mi imamo 9 kvadrata šupe i slamu na kojoj dijete spava. Sve slike koje možete i sada vidjeti na Facebooku i u video galeriji ovdje, jesu naše, ali od sramote i života kakvim živimo, mi se tu uslikamo i kažemo da je naše. Kruno nam je platio put na more a sada za Uskrs organizovao nam je i krštenje sina i platio večeru i tortu, navodi uplakana Alisa.


Bez obzira na Alisinu izjavu i objašnjenje i bez obzira na pismo u kojem je porodica Džimugović već navela da živi u šupi na ranču, te da čuvaju ovu kuću i da povremeno dobiju i 100 Eura, Hayat će na osnovu ukazanih sumnji a sve zbog naših vijernih gledatelja, sve 'dokazne' materijale proslijediti nadležnim i istražnim organima, kako bi provjerili istinitost ovih optužbi. 

Također, molimo sve gledatelje koji lično poznaju porodicu, te mogu potvrditi ili osporiti njihovu priču, da nam se jave na e-mail redakcije: imz@hayat.ba

O daljim dešavanjima obavijestićemo sve naše gledatelje i čitatelje putem portala hayat.ba Hayat i emisija ISPUNI MI ŽELJU imaju samo jedan cilj a to je humanost i pomoć ljudima u nevolji. 

Ovo je porodica Džimugović:

hayat.ba
Mirza Vranj

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala senzacija.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal senzacija.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara senzacija.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Ostavite komentar

Kreiraj računPrijavi se