KAD VIDITE ZAŠTO ONA PEČE LJUSKE OD JAJETA I ŠTA RADI SA NJIMA, NIKAD VIŠE IH NEĆETE BACATI U SMEĆE

By: Mirza Vranj
prije 2 mjeseca
0
  Zanimljivosti

Prvo što treba uraditi kada skuhamo jaje jeste da oljuštimo ljusku i bacimo je. POGREŠNO!

Čak 90% ljuske čini kalcijum! Tako je, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre…

Kada govorimo o činjenicama, veliki broj naučnika ukazuje na izuzetnu hranjivost ljuske jajeta za naš organizam, piše “Likemag“…

Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala.
 
Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuhajte ljuske jajeta u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije.

Poneki će je, nakon toga, staviti i u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan.

Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah.

Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svježinu.

Kadgod pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.

balkandanas.info




Mirza Vranj

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala senzacija.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal senzacija.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara senzacija.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Ostavite komentar

Kreiraj račun



Prijavi se